مطالب کمک درسی و آموزشی جهت تدریس پودمان خودرو کاروفناوری نهم
معرفی بخش های مختلف خودرو
شاسی خودرو
شاسی عبارت است از اسکلت بندی یک وسیله نقلیه که بتواند سایر قطعات خودرو از جمله موتور، جعبه دنده و . را بر روی خود نگه دارد. در خودروهای سواری، شاسی با بدنه بطور یکپارچه ساخته می شود در خودروهای تجاری خصوصا وانت بارها شاسی از بدنه خودرو مستقل است.
بدنه خودرو
بدنه خودرو محفظه ای است که بر روی شاسی نصب می شود و در برگیرنده سرنشینان و بخش های مختلف خودرو می باشد. شکل بدنه خودروها از جمله مواردی است که موجب دسته بندی آنها می گردد. در شکل های زیر دسته بندی خودروهای سواری از لحاظ شکل بدنه نشان داده شده است. به خودروهایی که حداکثر گنجایش نه نفر را دشته باشند خودروی سواری اطلاق می گردد.
دسته بندی خودروهای سواری از لحاظ شکل بدنه
سیستم مولد قدرت
سیستم مولد قدرت خودرو یا موتور دستگاهی است که انرژی حرارتی حاصل از سوخت را به انرژی مکانیکی تبدیل نموده و موجب به حرکت در آمدن خودرو می شود. در واقع موتور به عنوان قلب تپنده خودرو می باشد و خود از قطعات ثابت و متحرک زیادی تشکیل شده است.
سیستم انتقال قدرت
وظیفه سیستم انتقال قدرت، انتقال توان تولیدی موتور خودرو به چرخ های محرک می باشد. اجزای سیستم انتقال قدرت خودرو عبارتند از: جعبه دنده، کلاچ، میل گاردان خودروهای محرک عقب یا چهار چرخ محرک، دیفرانسیل، پلوس و چرخ های محرک.
از لحاظ سیستم انتقال قدرت، می توان خودروهای سواری را به سه دسته محرک جلو، محرک عقب و چهار چرخ محرک تقسیم نمود. اگر توان موتور به چرخ های جلو خودرو منتقل گردد به آن خودروی جلو محرک گفته می شود اگر توان موتور به چرخ های عقب خودرو منتقل شود، به آن خودروی عقب محرک گفته می شود. و اگر توان موتور هم به چرخ های جلو و هم به چرخ های عقب انتقال یابد، به آن خودروی چهارچرخ محرک اطلاق می گردد
سیستم انتقال قدرت خودرو محرک عقب
سیستم انتقال قدرت در خودرو جلو محرک اکثر خودروهای سواری امروزی
سیستم انتقال قدرت خودرو چهارچرخ محرک
سیستم تعلیق
وظیفه سیستم تعلیق یا فنربندی چرخها، جلوگیری از انتقال ضربات وارده از جاده به اتاق و سرنشینان خودرو و هدایت وکنترل مناسب خودرو طی حرکت در مسیرهای مختلف است. اجزای سیستم تعلیق عبارتند از: فنرها،کمک فنرها و انواع اکسل.
سیستم فرمان
وظیفه سیستم فرمان، هدایت و کنترل خودرو در مسیر دلخواه راننده می باشد. به همین خاطر سیستم فرمان در ایمنی خودرو نقش بسیار مهمی دارد. سیستم فرمان از بخش های غربیلک فرمان، ستون فرمان، جعبه فرمان، مکانیزم و اهرم بندی فرمان تشکیل شده است.
سیستم ترمز
سیستم ترمز برای کاهش سرعت، متوقف نمودن و حفظ وضعیت س خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.این سیستم با تبدیل انرِی جنبشی خودروی در حال حرکت به گرما از طریق نیروی اصطکاکی که در ترمز چرخ های در حال گردش خودرو تولید می شود، باعث کاهش سرعت خودرو یا توقف کامل آن می گردد.
سیستم الکتریکی و الکترونیکی
وظیفه سیستم الکتریکی و الکترونیکی، تامین انرژی الکتریکی و راه اندازی تجهیزات برقی خودرو می باشد. با توجه به گستردگی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی در خودروهای امروزی این سیستم از اهمیت ویژهای برخوردار است، برخی از اجزای سیستم عبارتند از: باتری، استارتر، آلترناتور یا دینام مداراهای روشنایی، مدارجرقه، مدار برف پاک کن و
سیستم ایمنی
وظیفه سیستم ایمنی حفط جان سرنشینان خودرو می باشد. به طور کلی سیستم های ایمنی در خودرو به دو دسته تقسیم می شود. سیستم های ایمنی فعال که از بروز تصادف جلوگیری می کنند مانند سیستم ترمز ضد قفل ABS و سیستم کنترل پایداری ESP سیستم های ایمنی غیر فعال که پس از بروز تصادف وارد عمل می شوند و از آسیب دیدن بیش از حد راننده و سرنشینان جلوگیری می کنند. مانند کیسه هوا و کمربند ایمنی.
به سایت درس شیرین کاروفناوری خوش آمدید.
دانلود بسته تمام طرح درس های ملی روزانه کاروفناوری هفتم
دانلود بسته تمام طرح درس های ملی روزانه کاروفناوری هشتم
دانلود بسته تمام طرح درس های ملی روزانه کاروفناوری نهم
دانلود بسته پاورپوینت کاروفناوری هفتم
سیستم ,خودرو ,های ,محرک ,انتقال ,چرخ ,سیستم انتقال ,چرخ های ,می باشد ,می شود ,به چرخ ,سیستم انتقال قدرت،
درباره این سایت